Atlasplan

Atlasplan Logo Web 1

За ATLASPLAN

Atlas Plan е бранд на Atlas Concorde, специализиран в производството на големи керамични плочи. Atlas Plan допълва стилистичното предложение на Atlas Concorde за повърхности и продукти, допълвайки продуктова система, проектирана за цялостни и независими проекти: мебели, стени, вентилирани фасади и подове.

Atlas Plan е създаден през 2017 г. като част от историческия път на Atlas Concorde.

Постоянният стремеж към съвършенство на процесите и продуктите само за няколко години изведе Atlas Plan до това да се превърне в еталонна марка на пазара на големи плочи.

Големият размер на плочите Atlas Plan им позволява да бъдат монтирани във всякакъв тип проекти: мебелни елементи – плотове за кухня и баня, гръбчета, вградени умивалници и плотове за умивалници, работни плотове, плотове за маси и бюра, стенни приложения за вътрешни и външни условия, решения като вентилирани фасади и подове.

ATLASPLAN

ATLASPLAN

Още от далечната 1969 г. Atlas Concorde, компанията майка на Atlas Plan, консолидира позицията си на една от водещите марки в керамичната индустрия в световен мащаб. Atlas Concorde винаги е бил идеалният партньор за клиенти и дизайнери, които търсят уникална и интегрирана система от изключителни керамични подови и стенни покрития, отговарящи на нуждите на съвременната архитектура.

Atlas Plan и Atlas Concorde са част от Concorde Group, водеща група за производство на синтеровани керамични изделия в Италия и в чужбина, с повече от 2500 служители и широко присъствие във всичките пет континента. Atlas Plan получава от Групата силата на споделения подход към индустриалното производство, което позволява на компанията да бъде стабилна и структурирана, оптимизирайки технологично-производствените процеси и продуктовите иновации.

Технологии

  • Синтерованите керамични плочи на Atlasplan са идеалният материал за проектиране на всички видове среди: жилищни и търговски, както на закрито, така и на открито.

  • Постоянното търсене на отлично превъзходство в процесите и продуктите кара Atlas Plan непрекъснато да инвестира в иновации и технологии за комбиниране на функционалност и дизайн.

Иновации

NATURA-VEIN™ TECH ВЪЗПРОИЗВЕЖДА ВИЗИЯТА НА ЕСТЕСТВЕН МРАМОР.

Структурата на жилките се възпроизвежда през цялата дебелина на плочата, гарантирайки перфектно еднородна повърхност и тяло. Тази изключителна технология може да се приложи и към плочи Atlas Plan с дебелина 20 mm. Точно както при естествения мрамор, и при нашите плочи моделът на вените в тялото на плочата следва този на декорацията на повърхността, поради което продуктите на Atlas Plan с вена през тялото имат произволни графики.

Atlas Plan Marble Effect Stoneware Slabs With Through Body Vein Clamp
Atlas Plan Full Body Stoneware Slabs Natura Body Tech Clamp

NATURA-BODY TECH: ТЕКСТУРАТА НА ЕСТЕСТВЕНИЯ КАМЪК ПРЕЗ ЦЯЛАТА ПЛОЧА

Natura-Body Tech е изключителна технология, идеална за използване във всякакъв тип среда, жилищна или търговска, в която цялостта и непрекъснатостта са изискване. Синтерованият камък е продукт, съставен от един и същ материал навсякъде, компактен и хомогенен. Специална техника на обработка, гарантира естетическа устойчивост, дори ако горният слой е повреден.

Тази изключителна технология може да се приложи и към плочи Atlas Plan с дебелина 20 mm и 12 mm.

Предимства

Защо да изберете синтеровани керамични плочи AtlasPlan

Синтерованите керамични изделия са изработени от материал с изключителни технически и експлоатационни характеристики, които ги правят изключително безопасни, хигиенични, лесни за почистване и поддръжка и с висока устойчивост на надраскване, огъване и големи натоварвания и екологично ориентирани.

Благодарение на тяхната изключителна естетическа гъвкавост, плочите на Atlas Plan са идеалното решение за проектиране на всякакъв тип среда в жилищна, търговска и обществена архитектура, както на закрито, така и на открито.

Синтерованите керамични плочи са компактни

Синтерованите керамични плочи имат компактни, непорьозни повърхности. Тази характеристика прави материала много безопасен, хигиеничен и идеален за контакт с храни.

  • Безопасен и устойчив на високи температури и топлинни резки промени;
  • Лесен за почистване и поддръжка;
  • Нула VOC, PVC и формалдехид;
  • Нулеви нива на алергени и нулев риск от бактерии;
  • Устойчив на вода, лед и термични резки промени;
  • Устойчив на замръзване и нагряване.
Atlas Plan Black Atlantis Marble Effect Kitchen
Atlas Plan Black Atlantis Marble Effect Kitchen

Синтерованите керамични плочи са устойчиви

Синтерованите керамични плочи имат отлични характеристики на якост и твърдост, които правят повърхностите устойчиви на износване, надраскване и почти всички физически и механични натоварвания.

  • Максимална издръжливост, където и да се използва;
  • Устойчивост на надраскване и ежедневно носене;

Синтерованите керамични плочи са екологично ефективни

Произведени в съответствие с критериите за енергийна и водна ефективност, синтерованите керамични изделия на Atlasplan са екологичен избор поради своите дълготрайни и рециклируеми свойства и характеристики.
Производството им е „нулев отпадък“, базирано на използването на естествени и винаги годни за многократна употреба материали.

  • Минимално въздействие върху околната среда;
  • Устойчивост;
  • Рециклируем и многократно използваем.
Atlas Plan Black Atlantis Marble Effect Kitchen
Atlas Plan Black Atlantis Marble Effect Kitchen

Синтерованите керамични плочи са химически и физически интертни

Химико-физичната стабилност на синтерования камък го прави материал устойчив на химикали, неподатлив на промени в цвета.

  • Непроменими повърхности;
  • Устойчивост на UV лъчи;
  • Устойчивост на петна, химикали и киселини.

Околна среда

Синтерованите керамични плочи Atlas Plan, марка на Atlas Concorde, са един от най-екологичните варианти сред мебелните повърхности.
Atlas Concorde конкретизира ангажимента си към околната среда, като се намесва преди всичко в производствения процес, областта, където балансирането на промишлената ефективност и еко-устойчивостта е най-сложно.

Atlas Plan Environment Energy Efficiency

СТАНДАРТИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Фабриката във Фиорано Моденезе е постигнала висок стандарт на енергийна ефективност.

Atlas Plan Environment Cogeneration

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДИМНИ ГАЗОВЕ В КОГЕНЕРАЦИЯ С 40% СПЕСТЯВАНЕ НА МЕТАН

Високотемпературните изпарения, отделени в процеса на изгаряне на метан в когенератора, се използват повторно до 95% за процеса на сушене чрез разпръскване. Това намалява количеството метан, необходимо за доставената спрей-сушилня с до 40%, като по този начин намалява емисиите на CO2.

Atlas Plan Environment Led

100% LED ОСВЕТЛЕНИЕ

LED осветителните тела, използвани от Atlas Concorde, позволяват годишно спестяване на около 50% от потреблението на електроенергия за осветление.

Atlas Plan Environment Recycled Scraps

100% РЕЦИКЛИРАНИ СУРОВИ И ИЗГОРЕНИ ОТПАДЪЦИ

Целият производствен процес на плочите Atlas Plan, марка на Atlas Concorde, се извършва под знамето на максимално намаляване на енергията и отпадъците от суровини. Всички сурови остатъци от обработката, като продукти, които не отговарят на стандартите за качество, както и прах и утайки от пречистване, се възстановяват и връщат обратно в цикъла на обработка. Изгорените остатъци от производствения цикъл, след обработка на стриване, се възстановяват напълно, което позволява повторното им използване в производствения цикъл.

Atlas Plan Environment Recycling

99% ОТ ОТПАДЪЦИТЕ СЕ ИЗПРАЩАТ ЗА ВЪТРЕШНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ИЛИ ВЪНШНО РЕЦИКЛИРАНЕ. 25% НАМАЛЯВАНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ.

Добре установена процедура за разделяне на отпадъците и почти пълна повторна употреба на отпадъчните остатъци (99%) е налице в заводите на Atlas Concorde, включително офис площите. През последните две години общото количество отпадъци, произведени от заводите, е намаляло с 25%.

Atlas Plan Environment Recycled Industrial Water

100% РЕЦИКЛИРАНА ПРОМИШЛЕНА ВОДА И 27% НАМАЛЕНИЕ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ВОДА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ

Atlas Concorde се ангажира да намали общото потребление на вода: всички отпадъчни води се пречистват и използват повторно при най-високо ниво на ефективност. В допълнение към цялостното възстановяване на технологичната вода, Atlas Concorde се ангажира да намали общото потребление на вода в прозиводствения си процес, което се потвърждава от увеличението на цифрите за спестявания през последните пет години.

Atlas Plan Environment Packaging

КАРТОН И ДРУГИ ОПАКОВКИ: 100% РЕЦИКЛИРАЕМ МАТЕРИАЛ

Всички опаковки, използвани от Atlas Concorde, са направени от рециклируеми материали, включително целия закупен картон.

Atlas Plan Environment Emissions

НАМАЛЯВАНЕ НА ЕМИСИИТЕ НА CO2 БЛАГОДАРЕНИЕ НА АВТОМАТИЗИРАНИЯ ВЕРТИКАЛЕН СКЛАД

Логистичната ефективност на екологично устойчивия вертикален автоматизиран склад драстично намалява емисиите на замърсители благодарение на напълно автоматизираната обработка на материали, намаленото време за изчакване на паркирани превозни средства и замяната на дизелово задвижвани мотокари с техните електрически аналози.

Atlas Plan Environment Air Filtration

ФИЛТРИРАНЕ НА ВЪЗДУХА ЗА ПО-БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА РАБОТА И ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА

Вниманието към здравето на хората е основен приоритет за Atlas Concorde. Ето защо всички производствени съоръжения са оборудвани с най-модерните системи за изсмукване на въздух, за да се осигури по-комфортна среда и безопасни условия на труд. За да се избегне въздействие върху околните зони, след като бъде засмукан, въздухът се филтрира, преди да бъде изпуснат отново в атмосферата, предотвратявайки емисиите на замърсители или вредни вещества.

Atlas Plan Environment Absence Carcinogenic Substances

ЛИПСА НА КАНЦЕРОГЕННИ ВЕЩЕСТВА В ПРОДУКТИТЕ

Керамичните плочи на Atlas Plan, бранд на Atlas Concorde, не съдържат олово, кадмий, тежки метали и други канцерогенни вещества.

Сертификати

NSF - SUITABILITY FOR FOOD CONTACT

NSF - SUITABILITY FOR FOOD CONTACT

ISO 17889-1

ISO 17889-1

ISO 9001 2015

ISO 9001 2015

LEED V4

LEED V4

ISO 17889-1

ISO 17889-1

EPD

EPD

FDES

FDES

PEF

PEF

CAM/ISO 14021

CAM/ISO 14021

ФИРМЕН СЕРТИФИКАТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: ISO 45001

ФИРМЕН СЕРТИФИКАТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: ISO 45001