Fiandre

brands logo fiandre

За FIANDRE

Fiandre е група, която се идентифицира с идеята за екип. Екип, който събира превъзходството на произведеното в Италия и го изнася за над 110 страни по целия свят. С отличителната си нова търговска марка Fiandre подчертава еволюцията на една история, която вече над 50 години обединява иновация и традиции в един познаваем символ, прероден в новия бранд на компанията, запазвайки историята и корените й.

Fiandre, една водеща компания в производството на плътни порцеланови плочи от висок клас, има присъствие в над 100 страни по света, като предлага широка гама решения за подови и други настилки, с приложения, вариращи от офиси през уелнес до жилищни площи, от медицинската до развлекателната индустрии, отговаряща на всички строителни и жилищни изисквания.

От самото начало Fiandre е силно мотивирана да бъде разпознавана като иновативна компания със силно технологичен продукт и напредничава визия. Тя е първата компания в бранша, която повярва в порецлоановите плочки и във формата 20×20 см, което през 60-те е било забележително. Тя продължи с неоспорим успех по път, осеян с победи, консолидирайки бизнеса си и пазарните позиции, придобити с годините, създавайки широка мрежа от шоурумове, които станаха за пример за новостите в световната архитектура. Беше развит сектор с ключови клиенти, позволяващ на компанията да комуникира и расте в присъствието на други италиански лидер като Ferrari, Fendi, Fiat и Armani, и да въведе италианската традиция в чуждестранни гиганти като Dior, Jaguar, Givenchy и Nike.

Серии

Parquet/Wood effect

Monochrome effect

Fiandre Active Logo

Единствената подова и стенна керамика в света с ISO сертификация като антибактериална, антивирусна и против замърсяване.

За продукта


  • Maximum Unique 01Maximum Unique е иновативна интегрирана система за душ-кабини, чието покритие може да бъде сменяно за изработката на бутикови душ-кабини, които са равни или вдигнати от пода. Maximum Unique, изработена с водоустойчиво корито от неръждаема стомана, е покрита с плочи Maximum без употребата на никакви водоизолиращи материали или мембрани, за да създаде съвършената вградена душ кабина, която си пасва с настилката на пода и стените на банята. Коритото е с наклон към отточния канал, има звукова изолация (по стандарт DIN 4109/VDI 4100) и тежи 12 kg/m2. Може да бъде положено като стандартно корито, без да има нужда от предварително полагане на замазка с наклон или звукоизолиращи настилки. Решетката за отточния канал е произведена по поръчка за коритото и е налична в няколко варианта; лесно се почиства благодарение на сифнът, който е лесно достъпен и може да бъде позициониран в най-подходящата страна на коритото, като позволява лесният достъп до съществуващи тръби. За по-лесно отводняване дори и при големи водни дебити може да бъдат инсталирани няколко сифона.

Сертификати

Производственият процес се случва с минимално влияние върху околната среда и практически не генерира никакви отпадъчни материали. Fiandre още веднъж показва водещата си позиция и с пълното сертифициране на нейните екологични, производствени и търговски цикли.

– Регулация EMAS: стандарти за екологична ефективност за индустриални дейности и представяне на отнасящата се за това информация публично;
– Норматив ISO 9001: система по качеството, която оценява способността на организацията да предоставя определени продукти или услуги;
– Норматив ISO 14001: система за управление на околната среда, водеща до формулирането на екологична политика, при която целите се установяват, като се вземат предвид правните изисквания и информация за значително влияние върху околната среда.

Материалите от порцелан на GranitiFiandre предлагат още една гаранция за околната среда и във фазата на премахването на остатъчни работни продукти.

В края на жизнения си цикъл те не изискват специално третиране, тъй като, поради високата си химична инертност, те не изпускат вещества в околната среда – считат се за напълно интерни материали.

Всички порцеланови продукти на Fiandre гарантират характеристики, които превъзхождат всякакви правни и промишлени стандарти в Европа и САЩ по отношение на твърдост, устойчивост на замръзване и разтопяване, износоустойчивост и устойчивост на химични вещества.
Fiandre постига това, като остава със съзнанието за опазването на околната среда както при процеса на извличане, така и при процеса на обработка.