Florim

 • Florim | Uncompromising elegance

  Florim | Uncompromising elegance

 • Florim | The safety of a single color

  Florim | The safety of a single color

 • Florim | New life to a timeless material

  Florim | New life to a timeless material

Brands Logo Florim

За Florim

Вродена страст към красотата и голяма решителност ни накараха да предизвикаме клишетата, успявайки да превърнем това, което всички наричат “плочка”, в дизайн елемент. История от почти 60 години, с корен в керамико-производствения район Сасуоло (Модена), се съчетава с настояще на играч, поставящ началото на тенденции, благодарение на ръководството на Клаудио Лучезе и продукта от висок клас, признат на пазарите по целия свят.

За нас „Made in Florim“ е гаранция за качество, иновация, италианско ноу-хау и особено внимание към корпоративната социална отговорност.

Само онези, които са дълбоко ангажирани в сферата на керамиката, разбират колко е важно всяко едно пясъчно зрънце. Вниманието към детайла е всичко за нас. Когато вроденото отношение към дизайна се срещне с най-съвременната технология на производство, се ражда продукт на Florim. Нужни са страст и креативност, търпение и изследователска дейност. 

Керамичните изделия от Florim са резултат от най-модерните технологии за производство, съчетани с постоянно естетическо търсене.

Гресно-керамични плочи, които отговарят на най-голямото разнообразие от дизайнерски нужди и характеризират пространствата с добре изразена индивидуалност. Групата има производствени звена, компании и партньорства в Европа, Америка и Азия и доставя в световен мащаб под марките Floor Gres, Rex, Cerim, Casa dolce casa – Casamood, FLORIM stone, CEDIT – Ceramiche d’Italia.

Технология

 • В основата на производството на Florim оживява най-модерната технология. Огромни автоматизирани машини и антропоморфни роботи, в съвмесност с грижата на човешкия труд, гарантира най-високото качество “Made in Florim“.

  Иновациите и устойчивостта се материализират в големи производствени заводи, които са впечатляващи както за окото, така и като преживяване, а и с минималното си въздействие върху околната среда.

 • Напълно интегрирана система ни позволява да проследим цялата ни логистична верига – от получаване на суровината до доставка на поръчката; всеки етап от процеса се следи и може да се провери. Не искаме просто да създадем нов продукт, искаме да създадем нова стойност, без несъвършенства.

 • Там, където природата се среща с технологичните иновации

  Най-доброто за кухненските плотове и всички допълнителни елементи около него, най-после в персонализирани стил и дизайн, без компромиси. Гресно-керамичните плочи с уникално големи размери (по-големи от 160 x 320 см), предлагани в три варианта за дебелина (6, 12 и 20 мм) и различни повърхностни обработки, са на разположение на интериорните декоратори, за да осигурят творческа гъвкавост и високи технически и естетически характеристики. FLORIM STONE дава пространство за максимална естетическа и цветова гъвкавост: селекция от плочи с различно излъчване, които пасват на широка гама от стилове. Качеството на материала, вниманието към детайла и техническите характеристики са гарантирани от петдесет годишния опит на Florim.

 • Направен от естествена смес от глини и минерални оцветители, плотът FLORIM STONE е:

  • непромокаемо герсно-керамично изделие;
  • устойчив на високи температури, UV лъчи и атмосферно влияние;
  • устойчив на надраскване;
  • напълно водоустойчив, хигиеничен и лесен за почистване.
 • Хигиеничен и лесен за почистване. Издръжливост и дизайн

  Красота или функционалност? Най-накрая един лесен избор: FLORIM STONE, съвършената комбинация от издръжливост, дизайн и възможности за персонализиране.

  Гресно-керамичната плоча е смес от естествени материали, пресовани и подложени на процес на изпичане при над 2100 градуса по Фаренхайт, което я прави устойчива на износване, механично и термично натоварване. Дори и на най-горещите тигани. Това е материал, който подпомага всеки Ваш кулинарен експеримент, а неуспешните се почистват лесно. FLORIM STONE не съдържа смоли, хигиеничен е и е напълно безопасен при контакт с всякаква храна. Цветът не се променя с времето и порцелановият плот не се надрасква.

  Широка гама за персонализиране

  Неутралността на чистия цвят, топлината на дървесната текстура, елегантността на мрамора или екстравагантността на метала. Стилът е лично нещо и никога не бива да се поставя под въпрос, така че FLORIM STONE предлага възможно най-широк спектър от възможности за избор, като гарантира вниманието към детайла, стилистичното проучване и пригодността.

  Благодарение на трите различни възможности за дебелина, един единствен материал може да обедини всички елементи в кухнята заедно, със стил и практична функционалност.

Сертификати

Greenguard Logo

Antolini Icon Nsf

Icon Neolith Leed

Ефекти