Idylium

Brands Logo Idylium

За Idylium

Идилията е идеалният, съвършен баланс между природа, красота и технология. Тя е мечтата, която води изследователя към открития и иновации. Изработен от естествени суровини, 100% биоразградим и без химически емисии, минералният камък Идилиум (IDYLIUM) е едно обещание за баланс. Един нов език за проектирането на настоящето и бъдещето.

За IDYLIUM, технологията е творчески инструмент. Ето защо той е специално изработен, с 95% ексклузивни и патентовани процеси и машини. Нашата мисия е да контролираме произведения материал дори на микрониво, за да може той да отговори на всяко предизвикателство в дизайна.

IDYLIUM е страст към красотата, предназначена да издържи във времето. Това означава отношение и устойчивост. Един изчистен кръговрат, който минимизира отпадъците и там, където е възможно, се стреми да даде предимство на околната среда. Ние произвеждаме минерални керамични плочи – известни още като синтерован камък – в голям формат с малко въздействие върху околната среда.

Idylium

Idylium

Повърхности Idylium

Като запазва изцяло естествените и физически качества на камъка, IDYLIUM се ражда от същия геоморфен процес, със същия молекулен състав. Но е без никакви несъвършенства, дефекти, дименсионни разлики и примеси. Един истински натурален, и все пак проектиран от човек, камък.

Повърхности Lamborghini

Решителните пропорции, ясните контури, прецизните линии и чистите повърхности са характеристики на дизайна на Lamborghini в самата му същност. Тази ДНК вдъхновява Lamborghini да създава модели, които винаги са различни и все по-иновативни по отношение на технологична новост и естетически език, но въпреки това безпогрешно запазват стила Lamborghini.
Процесът на проектиране преминава няколко пъти от чертежа към физическия модел, скиците се превръщат в 3D изображения, после в макети, и след това се връщат обратно във виртуалната реалност за постигане на абсолютно съвършенство.

Мивки

Технология

  • Дизайнът, изследванията и постпродукцията се осъществяват в Италия, а производственият завод се намира в Л’Алкора, Испания, в най-известната европейска област за обработка на камък. Днес IDYLIUM е компания със завод от над 40 000 м2, способен да произвежда до 2 милиона повърхности годишно и международен екип от над 200 души, които си сътрудничат в световната търговска експанзия на компанията и управлението на операциите по италиано-испанска ос.

    IDYLIUM е пример, който ще остане в историята. 95% от производствените машини на компанията са чисто нови и работят изключително в нейния завод в Испания. По-специално, единствени по рода си са: цялата поточна линия и технологията за обратно пресоване – заедно с модула за непрекъснато жиловане; пресата, която може да генерира налягане от 500 kg / cm2; глазирането и декорацията; пещта на двойно ниво с пикова температура до 1250°C; напълно автоматизираната логистична система с концепция за управление, разработена изключително за IDYLIUM, и напълно новата автоматизация на процесите, приложена за пръв път тук.

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕШ

Нашият производствен процес е единственият, който може да комбинира 4 различни технологии, за да предложи пълна, иновативна и гъвкава гама от продукти – преди всичко жиловането и дълбокият релеф. Ние създаваме жилки, които пресичат сърцевината на плочите изцяло, осигурявайки на плотовете и мебелите ненадминато усещане за реализъм, и покриваме стени и подове, осигурявайки визуална и тактилна дълбочина, било то с текстура на арабеска или релефна тъкан. Ние сме иновативни скулптори, в състояние да възродим великолепието и на най-ценните мрамори и съвършенството на най-сложните гоблени, без да изпускаме от поглед иновацията на материалите, а по-скоро подобряваме техническите им свойства. Ние разгръщаме страстта си и уменията си за постигане на най-натуралния резултат: изключително големи плочи, които намират своя най-добър израз в среда със завършен външен вид, където идеите и индвидуалностите се утвърждават.

Idylium Art Of Living 01

ЖИЛОВАНЕ

Истински жилки, вървящи както по хоризонтала, така и напречно на плочата, по цялата й дебелина (до 30 мм)

Idylium Art Of Living 02

ХОМОГЕННА ЦЯЛОСТ

Ултра-висока плътност, хомогенна дълбочина, чист цвят, специални примеси – люспи, зърна, микронизирани минерали, метални прахови частици

Idylium Art Of Living 03

ДЪЛБОК РЕЛЕФ

Дълбок релеф и структури с други ефекти, които осигуряват изключителна дълбочина – до 30% от дебелината на плочата, направени с помощта на преса, която е уникална в света

Idylium Art Of Living 04

УЛТРА ДИГИТАЛНА РАЗДЕЛИТЕЛНА СПОСОБНОСТ 

Изключително висока цифрова разделителна способност, без несъвършенства в резултат на изключително гъвкав иновативен плотер

Характеристики

Като запазва изцяло естествените и физически характеристики на камъка, IDYLIUM се ражда от същия геоморфен процес, със същия молекулен състав. Но е без всякакви несъвършенства, дефекти, разлики в размерите и примеси. Един истински, но все пак проектиран камък, направен да изследва творческите и архитектурни възможности на един архетипен материал, преодолявайки физическите и химическите ограничения на естествения камък. Минералният камък (известен още като синтерован камък) може да се произвежда в големи плочи, дълги над 3 метра, безупречни във всяко едно отношение.

Idylium Features 01

100% ЕСТЕСТВЕН

Плочите IDYLIUM са безопасни, защото са естествени (100% биоразградими окиси, глини и фелдшпати) и хигиенични, защото са хипертехнологични: ултракомпактни, инертни и без порьозност, която може да създаде предпоставки за появата на гъбички и бактерии.

Фабриката на IDYLIUM е кариера 4.0, където технологията възпроизвежда хилядолетни геоморфни процеси в рамките на няколко минути. По този начин избягваме вредните добивни дейности, характерни за естествените камъни (мрамор, оникс и кварцити).

НЕПОРЬОЗЕН И ХИГИЕНИЧЕН

В микро измерението може да се крие голям риск за здравето. Повърхностите на IDYLIUM могат лесно и ефективно да се почистват и дезинфекцират, тъй като са ултракомпактни, без порьозност, устойчиви на химически агенти и термичен шок. Те също така не съдържат тежки метали и химически добавки и поради това са напълно инертни.

Idylium Features 02
Idylium Features 03

УСТОЙЧИВ НА НАДРАСКВАНЕ

IDYLIUM е хипер материя: разполагаща с цялата красота, предлагана на камъните от природата, но с превъзходни характеристики, осигурени от технологията. Веднъж положен нищо не може да го повреди. Устойчив на UV лъчи и драскотини, той елиминира притесненията за увреждане от слънцето и влошаване на качеството. Домашните пространства могат да бъдат преоткрити: кухненските плотове се освобождават от всички добавени аксесоари, защото можете да режете и удряте директно върху тях.

УСТОЙЧИВ НА ЗАМРЪЗВАНЕ

Повърхностите на IDYLIUM не се влияят от температурни колебания и издържат на силен студ и замръзване, дори при директен контакт с течаща и солена вода. Плочите IDYLIUM са идеални за външен дизайн: обзавеждане, тераси, подови настилки, басейни и вентилирани фасади. Нова форма на красота, съчетана с екологична устойчивост.

Idylium Features 04
Idylium Features 05

ТЕРМОУСТОЙЧИВ И ОГНЕОПОРЕН

Дори огънят няма ефект върху повърхностите на IDYLIUM. Благодарение на абсолютната си топлоустойчивост те могат да се използват директно като котлони, с вградени нагреватели, както и при изграждането на камини и биокамини. Съставени от инертни материали и следователно огнеупорни, плочите IDYLIUM са безопасен избор за публични пространства.

ЕКОЛОГИЯ, ОКОЛНА СРЕДА И ТЕРИТОРИЯ

Idylium Ecology 01

СЛАБО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА

Фабриката IDYLIUM се намира в Кастейон, в най-големия район в Европа за обработка на синтеровани каменни продукти. Ползваните доставчици и материали са местни (с нулеви километри), проследени и гарантирани по отношение на безопасността и рециклираното съдържание.

Idylium Ecology 02

IDYLIUM: КАРИЕРА 4.0

Синтерованият камък е избор за опазване на деликатните екосистеми, от които се добиват естествени камъни като мрамор, оникс и кварцит. IDYLIUM е кариера 4.0, където синтерованият камък се произвежда чрез естествени процеси, подобни на тези в планината, които са много сложни за промишлено възпроизвеждане.

Idylium Ecology 03

ВОДИ

Всички отпадъчни води от производствения цикъл на завода се връщат в процеса и се използват на 100% повторно. Управлението на водата е затворен цикъл за IDYLIUM. Благодарение на патентованите технологии с иновативни хидравлични генератори, консумацията на енергия е намалена с до 30%.

Idylium Ecology 05

ОТПАДЪЦИ

100% от необработените отпадъци (фрагменти и прахове) се възстановяват и използват повторно както вътрешно, така и външно. IDYLIUM започва производството от частично рециклирана суровина: по този начин възстановява и отпадъците, произведени от трети страни. Филтър в пещта пречиства газообразните отпадъци от киселинни газове (сяра, хлор и флуор).

Idylium Ecology 04

ОСВОБОЖДАВАНЕ

При био строителството и за строително-информационния модел (BIM) е от решаващо значение вниманието към пълния жизнен цикъл на архитектурния продукт. В края на своя дълъг живот, IDYLIUM Mineral Stone може да се изхвърли като инертен продукт, който по скалата за рискови отпадъци е най-ниското ниво, най-лесният за управление и най-евтиният.

Idylium Ecology 06

100% ЕСТЕСТВЕН

IDYLIUM Mineral Stone се произвежда от естествени суровини в прахообразна форма: окиси от естествен произход, глини, фелдшпати.

Idylium Ecology 07

100% БИОРАЗГРАДИМ

Праховете се компактират само с механична сила, без добавяне на смоли. Ето защо IDYLIUM е 100% биоразградим.

Idylium Ecology 08

24% РЕЦИКЛИРАН

24% от пулверизираните суровини, които съставляват минералния камък IDYLIUM, идват от рециклирани отпадъчни материали.

Idylium Ecology 09

100% БЕЗ ЛОС

Липсата на всякакви химически добавки и разтворители прави повърхностите на IDYLIUM напълно инертни: с нулеви емисии и нулеви летливи органични съединения (ЛОС). 

Idylium Ecology 10

100% БАКТЕРИОСТАТИЧЕН

Благодарение на нулевата степен на порьозност, повърхностите на IDYLIUM са защитени срещу бактериални колонии и могат да бъдат дезинфекцирани с най-ефективните продукти.

Приложения

КУХНЕНСКИ ПЛОТОВЕ

КУХНЕНСКИ ПЛОТОВЕ

ВЪНШНИ ПЛОТОВЕ

ВЪНШНИ ПЛОТОВЕ

ТОАЛЕТКИ

ТОАЛЕТКИ

КАМИНИ И МЕБЕЛИ

КАМИНИ И МЕБЕЛИ

ВЕНТИЛИРАНИ ФАСАДИ

ВЕНТИЛИРАНИ ФАСАДИ

ПОДОВИ НАСТИЛКИ

ПОДОВИ НАСТИЛКИ

ВЪШНИ ПОДОВИ НАСТИЛКИ

ВЪШНИ ПОДОВИ НАСТИЛКИ

СПОРТНИ ЗАЛИ

СПОРТНИ ЗАЛИ

ПОДОВИ НАСТИЛКИ ЗА БАНИ

ПОДОВИ НАСТИЛКИ ЗА БАНИ

СТЕННИ ОБЛИЦОВКИ

СТЕННИ ОБЛИЦОВКИ

ВЪНШНИ ОБЛИЦОВКИ

ВЪНШНИ ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИТИЯ ЗА БАНИ

ПОКРИТИЯ ЗА БАНИ

СТЪЛБИЩА

СТЪЛБИЩА

БАСЕЙНИ

БАСЕЙНИ

МОРЕПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ

МОРЕПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ

Сертификати

Idylium Certificate USGBC
Idylium Certficiate Greenguard
Idylium Certificate Iso9001
Idylium Certificate Iso14001
Idylium Certificate Nsf
Idylium Certificate U