Laminam

brands laminam

За Laminam

Една нова парадигма

Laminam произвежда керамични плочи с размери от 1000×3000 до 1620×3240 мм и дебелина от 3 до 20 мм.

Хора, идеи, изобретения. Способността да мислиш извън граници, създаване на значими иновации, без влиянието на ограниченията на утвърдените практики. Така се раждат новите парадигми: образцови модели и показатели, които се превръщат в образец, предлагащ нови решения.

Това е Laminam.

Ние стартирахме от задълбоченото опознаване на методите, техниките и продуктите в нашия сектор, за да идентифицираме новите посоки за дейстиве.  Знание, придобивано в продължение на над 40 години в групата, към която принадлежим, и която винаги се е откроявала със способността си да внедрярва иновации в технологиите за производство, процесите, продуктите и логистиката в керамичната индустрия. Laminam е създаден през 2001 г. по идея на инж. Франко Стефани, пионер в керамичната индустрия, който проектира този продукт и създава технологиите, необходими за производство му. Нашето начало е патентоването на технологията на производство на голямо-форматни изключително тънки керамични плочи, които, в първите години от новия век, бяха изцяло нов продукт и дадоха нов импулс на този иначе зрял сектор. От този момент нататък ние започнахме да си представяме нови и иновативни приложения на този материал, използвайки потенциала му до максимум, едновременно в традиционните области на приложение като архитектурата, вътрешните и външни подови и стенни облицовки, както и в нови сектори като обзавеждане и технологии за генериране на енергия от възобновяеми източници. Днес Laminam произвежда еклектични и мултифункционални големи керамични повърхности, които имат различни приложения както в традиционни, така и в специализирани проекти от архитектурата, обзавеждането и дизайна.

Към главната фабрика във Фиорано Моденезе, Италия, се присъединиха два нови обекта, утроявайки производствения капациет: единия в Борготаро (Парма, Италия), посветен изцяло на производството на плочи с размер 1620×3240 мм, и другия в Русия, разположен в Балабаново, недалеч от Москва, резервиран само за производството на плочи с размер 1000×3000 мм.

Серии

Цялото производство на Laminam обхваща повече от 130 текстури. Превъзходството на нашите керамични повърхности се състои във всички различни налични размери, множество хроматични версии и ценни повърхностни покрития. Всяка серия има своя специфична философия и източник на вдъхновение: величествената природа на планините, нюансите на металите, шарките на материалите. Архитектурни повърхности, способни да отговорят на всички творчески изисквания, да предложат набор от приложения, които не спират да се разширяват. Всички серии имат общ лайтмотив, с други думи естествено вдъхновение и обща характеристика: стремеж към уникалност, което е възможно благодарение на гъвкавостта и силната естетичност на нашите повърхности.

Технология

  • Laminam Gallery Facade 9

    Силно автоматизирания производствен процес на Laminam се използва за производството на революционна по големина и размери фаша с широка гама от харакетристики и дебелини. По-голямата част от технологиите, използвани от Laminam, са произведени от “System Group”, които винаги са били ключов играч в машиностроителната индустрия, свързана с керамичния сектор. Това гарантира на Laminam достъп до експериментални технологии и процеси, като по този начин осигурява на компанията конкуренто предимство. Производството на Laminam се върти около изключителната пресоваща система за обработка на глини и фелдшпати, които са внимателно подбрани и рафинирани, като превръщат нашите материали в кварц по промишлен път. Сред другите усъвършенствани технологии, използвани в Laminam, са системи за фина декорация на плочите, хибридни бензиново-електрически пещи с ниска консумация, и системи за сухо рязане, които намаляват разхода за вода и почистване. Принципите, залегнали в производствената ни система, са преработката на енергия и рециклирането на сурови материали. Laminam произвежда изключително във фабриката си във Фиорано Моденезе, в сърцето на провинция Модена, и се гордее с изключителните професионалисти, които са на разположение във всички сфери на компанията, от производство до проучвания.

ПРОДУКТОВИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Laminam Icons Chemical Resistance

Химическа устойчивост

LAMINAM е устойчив на органични и неорганични разтворители, дезинфектанти и почистващи препарати. Повърхностите могат да бъдат почиствани лесно, без да се нарушават техните харакетристики. Единственият продукт, който може да причини щети на плочите, е флуороводородна киселина. 

Laminam Icons Wear Resistance

Устойчивост на износване

LAMINAM е силно устойчив на надраскване и дълбока абразия. Свойствата на плочите остават непроменени дори след интезивна употреба и често почистване.

Laminam Icons Eco Friendly And Recyclable

Устойчивост на замръзване

Средната абсорбция на вода на LAMINAM е 0.1%, като поради това материалът е устойчив на замръзване и подходящ за всякакви атмосферни условия. 

Laminam Icons Graffiti Proof

Устойчивост на рисунки

LAMINAM е първата устойчива на графити керамична повръхност. Лесно се почиства и дори най-силните бои могат да бъдат отстранени с лекота.

Laminam Icons High Flexural Strength

Гранична якост на огъване

LAMINAM има висока гранична якост на огъване.

Laminam Icons Eco Friendly And Recyclable

Екологичност и рециклируем

LAMINAM е напълно натурален продукт. Не отделя никакви елементи в околната среда и може лесно да бъде смлян и рециклиран в други производствени процеси.

Laminam Icons Reaction To Fire

Устойчивост на огън

LAMINAM не съдържа никакви органични материали, следователно е устойчив на огън и високи температури. В случай на пожар материалът не отделя дим или токсични вещества.

Laminam Icons Hygienic Surface

Хигиенична повърхност

LAMINAM е напълно подходящ за контакт с хранителни вещества, тъй като не отделя никакви вредни елементи. Повърхностите не позволяват образуването на мухъл, бактерии и гъбички.

Laminam Icons Chromatic Properties

Цветни качества

LAMINAM не съдържа органични пигметни и е устойчив на UV лъчи. Дори при подлагането на сурови климатични условия цветовете остават непроменени.

Hydrotect

  • Hydrotect LogoКонцепцията на биоактивната керамика произлиза през 60-те години в Япония, където в лабораториите на Университета на Токио се провеждат серия от експерименти върху оксиди, в опити да се постигне химическа реакция чрез светлината. Експериментите довеждат до първия фотокаталитичен ефект. През 1967г. изследователите Акира Фюджишима /Akira Fujishima/ и Кеничи Хонда /Kenichi Honda/ откриват активния почистващ ефект на титановия диоксид (TiO2), когато е обект на фотокатализация. Те изучават феномена, познат в днешно време като “Хонда-Фюджишима Ефект” и публикуват резултатите от изследването си в статия “Оценка на ефекта от фотокатализатор (TiO2)”, публикувана в списание “Nature“ през 1972г. В конкретния случай, реакцията получена от потапянето на титанов диоксид в кристалната му форма и фрагмент от платина във вода и след излагането им на светлина, водят до получаването на газови мехурчета. По този начин, само с присъствието на светлина и без никаква електрическа енергия, водата се разлага на кислород и водород. Високият капацитет на окисление на TiO2 е известен с това, че е в състояние да унищожи много органични съединения. Въз основа на това, в средата на 90-те години, екип от инженери на японския лидер Тото, разработват и патентоват пасивното почистващо действие на Фотокатализис:Hydrotect. Комбинацията от разграждащото действие на титановия диоксид и предимствата на супер-водоустойчивата повърхност, която под въздействието на ултравиолетовите лъчи е в състояние да намали ъгъла на контакт с водата, проправя пътя за ново поколение самопочистващи се повърхности.

Видео