Lapitec

Brands Logo Lapitec 2019

За Lapitec®

ПРОДУКТЪТ, КОЙТО АРХИТЕКТУРНИЯТ СВЯТ ТЪРСЕШЕ.
Изследователска и развойна дейност, изключителна технология и ноу-хау, качество и дизайн, съвременна привлекателност в съчетание с традиционно усещане, превъзходни и ненадминати харантеристики: това са крайъгълните камъни, върху които комапнията Lapitec е построила не само своята „мисия“, но също така и първият производствен обект в света, за производство на материала Lapitec®.

Техническото и технологично партньорство с Breton SpA (световен лидер в производството на машини и съоръжения за обработка на камък и продукти от естествен технически камък, който разви както ексклузивната технология, така и производствените мощности) ни позволи да създадем продукт на керамична основа с ненадминати технически свойства и грабващ дизайн.

Серии

За продукта


  • Gcm Lapitec Gallery 19Lapitec® е иновативен материал от „плътен“ синтерован камък. Предлага се на голямо-формáтни плочи, като обединява естетическия дизайн и превъзходните механични и физически свойства на порцелана с елегантността, обработваемостта, цветовото разнообразие и типичните обработки на естествения камък.

Технология Bio-Care

Замърсяването в градовете е не само риск за здравето ни, но също така има вредно въздействие върху сгради, паметници и инфраструктури. Основната причина за увреждането на сгради е натрупването на органични вещества, които се отлагат върху повърхността.
Biotech е серия Lapitec®, проектирана и разработена да разгражда и отмива органичните частици от атмосферата, които се отлагат на повърхността, като също има и бактерициден ефект.
За постигането на този резултат в приозводството на серията Bio-Care се включва специална форма на титаниев двуокис (TiO2).

Титаниевият двуокис е катализатор, който разгражда органичната материя чрез окисление, благодарение на реакция с естествената слъчнева светлина или изкуственото остветление (фотокатализа).
Титаниевият двуокис също дава на Lapitec® свръх хидрофилни свойства, като усилва отмиващият ефект за премахване на замърсяващи частици от повърхността. Тази важна характеристика ни позволява да определим повърхностите на серията Biotech на Lapitec® като „самопочистващи се“.
Научни изследвания също показаха как мощните окислителни свойства на титаниевият двуокис разрушава бактерии (като ешерихия коли и стафилококи) и плесени, гъбички и микроогранизми, като намалява отделяните неприятни миризми.
Серията Bio-Care е идеалният избор за места, в които трябва да гарантирате висока степен на чистота и хигиена, с противозамърсителни и самопочистващи се свойства.

Зелена визия

Lapitec Gallery Green VisionДнес, повече от всякога, архитектурата е проектирана около и за околната среда, и това е движещата сила през целият проект Lapitec®, който се произвежда в условия на опазване на околната среда и здравето на хората. Производството е устойчиво, без да вреди на нашата планета, с мисъл за бъдещите поколения.

Lapitec® е „зелен“ продукт от край до край: от производството до обработка, трансформация и краен продукт. Lapitec® не съдържа никаква суровина, получена чрез обработка на нефт.

Lapitec® е напълно инертен и не отделя никакви вещества в околната среда. Когато бива бракуван той се смила, за да се рециклира като агрегат, или може просто да бъде депониран във всяка станция за обработка на отпадъци, обработваща интертни отпадъци.

Lapitec®, когато се използва за облицовка на вентилирани фасади, предлага по-добра топлоизолация в сравнение с други облицовъчни продукти на пазара.

Lapitec S.p.A, в съгласие с екологично устойчива „зелена“ политика, сме решили да използваме възобновяеми енергийни източници за производство. Всъщност са инсталирани фотоволтаични панели върху покривите на 18,000 m² сграден фонд.