Belenco

 • BELENCO | Несравнимата хармония

  BELENCO | Несравнимата хармония

 • BELENCO | Чистотата е качество

  BELENCO | Чистотата е качество

 • BELENCO | Усетете копринения допир

  BELENCO | Усетете копринения допир

Brands Logo Belenco

За Belenco

Нашата визия

Да предлагаме уникални продукти от световна класа, проправящи нови тенденции, които вдигат летвата и служат като инвестиция; да бъдем доставчик на най-ексклузивните кварцови повърхности, които могат да бъдат пригодени за всеки начин на живот. Нашата двигателна сила е един екип от професионалисти (както служители, така и партньори за решения), пропит с любопитство и ентусиазъм, ангажиран с непрекъснато развитие, като всеки от тях споделя един и същ стремеж да стане „марка за пример“ по световните стандарти.

 

Belenco

Belenco

Нашата мисия

Да съчетаете силата и блясъка на природата с всякави видове технологични възможности по най-добрия начин и да разкрасите жизнените пространства с широката гама от цветове и текстури. Нашата основна цел е да осигурим максимално удовлетворение за нашите клиенти, служители, финансисти и заинтересовани страни, като използваме всички ресурси, включително човешките.

Продукти

Почистването на кварцовите повърхности на Belenco е лесно и те са проектирани да подобрят качеството ви на живот. Те са винаги хигиенични поради своята устойчива на петна структура и изискват много малко поддръжка. Не се нуждаят от защитен химикал или покритие, защото запазват естествения си лъскав вид за много дълго време.

Технология

 • Кварцовите повърхности Belenco са хигиенични свръхмодерни повърхности с непореста структура, висока устойчивост и висококачествени полимери (свързващи вещества), съставени от повече от 90% кварц, с висока устойчивост срещу надраскване, абразия, оцветяване и химикали. Изискващ минимална поддръжка, това е един материал с изключителни характеристики благодарение на техническите и физическите си свойства, което улеснява употребата му при кухненски плотове и плотове за баня, облицовки за подове, стени и фасади, пейки и други специални области на приложение.

 • В крак с модата в жилищни помещения, с несравнима сила и издръжливост

  Кварцът придобива икономическа стойност през 80-те години и особено след 2000 г., когато се превръща в широко признат продукт на пазара на камъни. Кварцът е един от най-здравите, функционални и ценни естествени камъни в света. Историята на пускането на продукта стартира в Италия, известен производител и износител на природен камък, като идеята да се използват остатъците от естествен камък като им се добави икономическа стойност, достига до наши дни.

  В наши дни технологията за производство на камък е достигнала голям напредък както по отношение на размерите, така и на възможностите при дизайна, като позволява на кварцовите повърхности – широко известни като най-предпочитаните повърхности с високо качество, да достигнат по най-добрия начин до нашите жилищни помещения.

  Широко известни камъни като аметист, розов, опушен и бял кварц, са част от членовете на семейството на кварцовите камъни, като на тях са кръстени и съответните цветове.

  Естественият кварц, за който се знае, че е изключително твърд и здрав, се дизайн и технология, за да се превърне в кварцовите повърхности Belenco, които са най-предпочитаните и безопасни за човешкото здраве повърхности.

 • Belenco вдъхва на материала бляскавия чар на естествения кварц, като го въплътява в 38 различни вариации, събрани в една елегантна колекция от цветове и текстури, отговарящи на най-разнообразни вкусове и нужди. За разлика от конвенционалните материали, Belenco внася модното излъчване на кварца в жилищните помещения по един напълно различен начин, като всичко това идва и с върхови продуктови характеристики, и със стилен и елегантен дизайн в хармония с тенденциите на времето.

 • В допълнение към съвършената устойчивост срещу химикали, абразия и износване, друга изключителна характеристика, която откроява Belenco сред тълпата от всички материали, са отличните технически и физически характеристики. Всичко това прави Belenco водещ избор за повърхности с висок трафик на пешеходци или интензивна употреба (като кухненски плотове и тоалетки за баня, често подложени на влиянието на химикали), както и на други повърхности за специални цели.

  Запознайте се с Belenco, продукт с характеристики от най-висок клас:

  • Използва свръх модерна технология
  • Съставен от 93% кварц и най-високо качество полимери
  • В крак с модните тенденции
  • Задава новите тенденции в жизнените пространства въз основа на представите за креативно мислене, иновации и модерен живот
  • Богата продуктова гама
  • Грабващи безкрайни дизайнерски решения както в жилищни, така и в търговски райони
  • Модно бижу за жилищното пространство
  • Чисто нов вид с едно докосване
  • Здрав: устойчив на отчупване и напукване
  • Висока устойчивост на надрасквания и абразия
  • Устойчивост на химикали
  • Висока якост на огъване
  • Компактна структура: хигиенична и устойчива на петна
  • Омайващ естествен блясък, гладка повърхност
  • Различни повърхностни обработки за различни нужди: полиран и Seta
  • Лесе за почистване
  • Минимална поддръжка
  • Функционалност
  • Производство според нуждата на проекта
  • Мислете мащабно с новият размер плочи “Джъмбо” – 330 х 165 см
  • Екологичен продукт
  • Поддържа устойчивост на характеристиките в продължение на години
  • Реална стойност за цял живот
 • Изработвайки удивително силен и издръжлив естествен кварцов минерал в комбинация от изключителната визия и инженерни постижения, Belenco е сред най-предпочитаните кварцови повърхности със съвременен дизайн.

  Кварцовите повърхности Belenco притежават всички превъзходни качества на естествения кварц, който присъства на 93% в състава му. Кварцовите повърхности Belenco водят по устойчивост на надраскване и износване с присъщите кварцови агрегати, като интегрират физическите свойства на кварца, който е един от най-твърдите полускъпоценни естествени камъни със степен на твърдост 7 по скалата на Mohs, за жилищна и търговска употреба. Благодарение на тези така силни качества кварцовите повърхности Belenco поддържат красотата си такава, каквато е била в първия им ден, в продължение на много години, дори когато се използват като кухненски плотове, изложени на интензивна кулинарна употреба, включително и рязане върху тях. За разлика от други материали, с кварцовите повърхности на Belenco драскотините вече не са проблем.

 • Надвишавайки ограниченията на конвенционалните стандартни производствени размери от 305 x 140 cm, Belenco произведе плочи размер “Jumbo”, осигуряващи вдъхновение без граници при дизайна. С увеличения размер на плочите “Jumbo” Belenco вече дава възможност да се изреже цялата повърхност на плота от една единствена плоча, като се намали нуждата от снадки и се елиминира рискът от разлики в оттенък и текстура между различните плочи. Вече е не само възможно, но и лесно да се проектират и реализират безпроблемно монтажи с големи размери повърхности.

  Плочите Belenco могат да бъдат точно оразмерени според нуждите на проектите за подова настилка и / или облицовка. В допълнение към стандартните размери плочки от 60 х 60 см и 30 х 30 см се предлага и производство по поръчка.

  Belenco Dimentions

  Продуктите в сериите са с размер 152 х 310 см

  Beleco Product Size
  Размер на продуктите на Belenco 
 • Belenco Edge 1 Belenco Edge 2 Belenco Edge 3 Belenco Edge 4 Belenco Edge 5 Belenco Edge 6 Belenco Edge 7 Belenco Edge 8 Belenco Edge 9 Belenco Edge 10 Belenco Edge 11 Belenco Edge 12 Belenco Edge 13 Belenco Edge 14 Belenco Edge 15

Сертификати

Belenco има сертификат GREENGUARD. Сертификатът за качество на въздуха на GREENGUARD, заедно с сертификата за деца и училища на GREENGUARD, доказва, че Belenco е продукт с ниско съдържание на ЛОС (летливи органични съединения), подобряващ качеството на въздуха в помещението, като не излъчва токсични химикали във вредни нива, с което да влошава качеството на въздуха в помещението.

С цел създаване на по-добри жизнени пространства и мисия да представи на бъдещите поколения среда с висока енергия за живот, Belenco работи основно на принципите за опазване на природните ресурси и осигуряване на устойчивост, които се считат за строго спазвано задължение на компанията по отношение на всички клиенти, работници, бизнес партньори и общността като цяло.

Belenco е член на Съвета за зелено строителство на САЩ (USGBC). С най-голямо уважение и дълбока ангажираност към околната среда, Belenco произвежда екологично чисти продукти в зелена фабрика, член на USGBC, работеща на принципите на ефективно управление на ресурсите, минимални отпадъци и максимална възвръщаемост, като същевременно осигуряват здравето на хората и околната среда във всяка точка на производство.

Акредитиран от NSF и LGA за хигиенни характеристики, Belenco произвежда красиви и безопасни за употреба висококачествени продукти от дълготраен и устойчив на износване материал, лесен за използване, без нужда от специални грижи и поддръжка.

Сертификатът за хигиена от LGA Qualitest GMBH удостоверява, че Belenco е лесно почистващ се повърхностен материал, който е напълно безопасен по отношение на микробиологичната хигиена след почистване, а сертификатът от NSF доказва, че Belenco е напълно безопасен за директен контакт с всякакъв вид храна и за употреба на места, където може да се приготвя храна.

В допълнение към сертифицирането от Стандартизационния Институт в Турция за съответствие с регулаторните изисквания, производството на Belenco е в съответствие с системите ISO 14001 (управление на околната среда), ISO 9001 (управление на качеството) и OHSAS 18001 (управление на здравето и безопасността на работното място).

Качества

Icons Natural Beauty

Естествена красота

Кварцовите повърхности Belenco имат несравнима издръжливост и уникална естествена красота благодарение на изключително силния и здрав естествен кварцов минерал, съставляващ около 93% от материала, заедно с висококачествена полимерна смола и пигменти, съставляващи остатъка.

Icons Quartz Luster

Кварцов блясък

Блясъкът на кварцовите повърхности на Belenco идва от естествения блясък на кварцовите агрегати. Кварцовите повърхности Belenco не съдържат гланциращи агенти и поддържат блясък без никакви уплътнители или восъци.

Icons Fashionable Spaces

В крак с модата

Кварцовите повърхности Belenco дават живот на най-модерните и елегантни кварцови повърхности с най-високо качество, отговарящи на международните стандарти. Това, което е модерно в жилищните пространства, е кварцът; това, което е модерно в кварца, е кварцовите повърхности Belenco.

Icons Strong

Здрав

Естественият кварц, изключително здрав и издръжлив минерал, се съчетава с отличен дизайн и технология в кварцовите повърхности Belenco, за да образува материал с висока устойчивост на абразия, надраскване и удар.

Icons Resistant To Chemicals

Устойчив на химикали

Кварцовите повърхности Belenco са с висока устойчивост срещу агресивното въздействие на киселини и основи. Детергентите и домакинските химикали вече не са проблем за кварцовите повърхности на Belenco.

Icons Resistant To Stains

Устойчив на петна

Непоглъщащата вода и непорестата структура на кварцовите повърхности на Belenco не се влияе от вещества като чай, кафе, вино, горчица, оцет или лимон, които биха причинили трайно петно или абразия върху други видове плотове. Не е необходимо да запечатвате или нанасяте восък върху кварцовата повърхност Belenco. Тя не изисква специална грижа и поддръжка.

Icons Hygienic

Хигиеничен

Непорьозната и компактна структура на кварцовите повърхности Belenco не позволява размножаване на бактерии или други микроорганизми. Сертифицираната по LGA хигиенна структура и хигиенните качества, одобрени от NSF, правят кварцовите повърхности Belenco напълно безопасни за приготвяне на храна.

Icons Sama As The First Day

Като в първия ден

Кварцовите повърхности Belenco запазват здравината, блясъка и уникалния си облик от първия ден, и не изискват специални грижи и поддръжка.

Icons Nature Friendly

С грижа за природата

Кварцовите повърхности Belenco са екологични, тъй като добавят стойност към кварца, показват устойчивост срещу износване, намаляват разходите за почистване и инвестират в технологии за рециклиране.

Icons Safe For Human Health

Безопасен за човешкото здраве

Кварцовите повърхности Belenco са сертифицирани от международно акредитирания престижен екологичен институт Greenguard за качество на въздуха в закрити помещения: това са продукти с ниски емисии на газ, които не са вредни за човешкото здраве. Кварцовите повърхности Belenco подобряват качеството на въздуха в помещенията и са безопасни за употреба в училища, здравеопазването, и в жилищна среда.

Icons Scratch And Abrasion Resistance

Устойчив на надраскване и абразия

Кварцовите повърхности Belenco водят по устойчивост на надраскване и износване с присъщите кварцови агрегати, интегриращи физическите свойства на кварца в материал за жилищна и търговска употреба – материал, който е един от най-твърдите полускъпоценни естествени камъни, със степен на твърдост 7 по скалата на Mohs.

Екологичен продукт

Belenco Aboutus

Този дар на природата – кварцовият минерал – се обработва в Belenco с интелигентно използване на природните ресурси, не само за да се превърне в един силно предпочитан продукт в наши дни, но и за да осигури ценно наследство за бъдещите поколения за години напред. За да превърне естествения кварц в повърхност, щадяща природата, Belenco се фокусира върху ефективността на всички етапи на производство.

След като са произведени с технологията на вакуумно-вибрационната преса, плочите биват полирани с мокро полиране. Водата, използвана при полирането, се прихваща по водни канали, разположени по протежение на полиращата линия (където има най-високо ниво на потребление на вода), и след това се връща в процеса на производство с помощта на високоефективни процедури за рециклиране, включително модерни техники за рафиниране и обработка. Благодарение на формоването на плочи в затворена система, образуването на прах е сведено до минимум. За да се подобри качеството на въздуха в помещението до най-доброто възможно ниво, праховите частици се улавят в точката на образуване, а вътрешният въздух в производственото помещение напълно се превърта през циркулационни филтри на всеки три часа. Климатичните и вентилационните системи, които подобряват качеството на въздуха в помещенията, и осигуряват топло- и звукоизолация, не само носят икономия на енергия, но и създават ефективна работна среда. Поликарбонатният покрив на сградата на фабриката позволява максимално използване на дневната светлина за ефективно използване на енергията. Зелената сграда Belenco е термично изолирана, за да намали топлинните загуби и разхода на гориво до минимум. Като екологично чист и ефективен източник на енергия за производствените процеси се използва природен газ.

Промишлените отпадъчни продукти, които могат да бъдат рециклирани (като отпадъчна мазнина, метал, найлон, хартия и дърво), се изпращат в съоръжения за рециклиране, докато нерециклируемите отпадъци се изпращат до съоръжения за освобождаване, одобрени от Министерството на околната среда за третиране при минимален риск за околната среда.

Belenco цели ефективност на всеки етап от живота на продукта, затова продуктите на Belenco отразяват мисията на компанията да съхранява природните ресурси и на самите места за монтаж. Дълготрайните кварцови повърхности на Belenco могат да се ползват дълги години без износване. Не се нуждаят от чести поправки или подмяна. Намаляват разходите за потребление. Те не изискват специални грижи или поддръжка, и изискват по-малко вода и почистващи препарати при почистване и поддръжка. Така намаляват разходите, позволявайки спестяване на време и енергия.