Santamargherita

Brands Logo Santamargherita

Да превърнеш обикновената материя в необикновени повърхности.

Santamargherita е движена от страст, предавана от поколение на поколение, с дълбоки корени във Валполичела, Италия – очарователна земя, простираща се между езерото Гарда и Верона, с уникална култура, традиция и набор от умения. Дали нюансите на камъка от Венето, или фреските на Венеция, всяка повърхност е родена от богатия пейзаж и култура на Италия. Комбинацията от естествената красота на кварца и мрамора с цветна палитра, вдъхновена от региона, даде като резултат една модерна колекция, която да пасне на всяко дизайн приложение.

Все още проектираме, произвеждаме и тестваме всички наши продукти на същото място, където започнахме преди повече от 50 години. Нашата отдаденост към устойчивостта и креативността остана непроменена.

Дневната продукция на Santamargherita достига 7500 квадратни метра плочи, които се изнасят в повече от 70 страни.

Технология

  • Всички искаме най-доброто за дома си, защото това говори много за нас. Търсим повърхности, които са трайни, функционални, безопасни и надеждни.

    Качествените кварцови и мраморни повърхности на Santamargherita са направени от внимателно подбрани кварцови пясъци и мрамор. Кварцовите и мраморни повърхности на Santamargherita са разработени за широк спектър от приложения, включително изящни плотове за кухненски плотове и гърбове, тоалетки за баня, обиколници за вани и стени за душ кабини, подови настилки, стъпала на стълбища, обиколници за камина, облицовка за интериорни стени, и много други. Подходящи за ежедневна употреба, повърхностите на Santamargherita са устойчиви на надраскване и удари, устойчиви на киселина и лесни за поддръжка. С голямата си издържливост те спомагат за поддържане на качеството на всяка закрита среда, като същевременно осигуряват ненадмината красота.

Качества

Santamargherita Technology Easy Clean

Лесен за почистване

Материалите SM Quartz и Marble са устойчиви, лесни за почистване и не задържат петна. За ежедневна поддръжка използвайте влажна кърпа и мек препарат. Изплакнете обилно повърхността с вода и подсушете с мека кърпа или хартиена салфетка. Можете също така да използвате продукти, специално проектирани за повърхности от естествен камък.

Santamargherita Technology Scratch Resistant

Устойчив на надрасквания

Твърдостта на камъка предпазва повърхността от драскотини, и като цяло кварцът има по-добра твърдост от мрамора. Докато SM Quartz и Marble са силно устойчиви на надраскване и издръжливи, никоя повърхност не е неразрушима. За да запазите естетическият вид на повърхността от промени, предпазвайте мраморната или кварцова повърхност с дъска за рязане, когато използвате ножове или остри предмети. Също така избягвайте абразивни подложки и почистващи препарати с пемза или прахове, за да се предпазите от случайно надраскване.

Santamargherita Technology Acid Liquid Resistant

Устойчив на киселини и течности

Полираните повърхности SM Quartz са непорьозни и силно устойчиви на течности и киселини: кафе, вино, лимонов сок, зехтин, оцет, грим. Веществата, ползвани при готвене, не засягат нашите полирани повърхности.

Полираните повърхности от SM Marble също са устойчиви на киселини и течности, но са по-уязвими на киселини от кварца. В случай на разлив се препоръчва повърхността да се почисти бързо, за да се избегнат потенциални увреждания.

Santamargherita Technology Heat Resistant

Устойчив на горещо

Материалите SM Quartz и Marble са тествани и издържат на високи температури при случаен краткотраен контакт с гореща храна или течности. Повърхностите, обаче, не са 100% устойчиви на топлина. Препоръчваме да използвате подложки с крачета или други термоустойчиви подложки, и да избягвате директен контакт с източници на топлина като тенджери, тигани, фритюрници, тенджери, ютии и открит пламък.

Santamargherita Technology Precautions

Предпазни мерки

За да запазите красотата на повърхност SM Quartz или Marble, избягвайте контакт с:

  • Алкални химикали (ацетон, сода каустик и т.н.)
  • Чист амоняк или почистващи препарати, базирани на амоняк
  • Разтворители като цяло (като лакочистител или разтворители за боя, съдържащи трихлоретилен и метилен хлорид)
  • Избелващи вещества, мазни сапуни, мастила и перманентни маркери
  • Метални телчета за почистване на съдове, абразивни и микроабразивни почистващи препарати, като кремове или прахове
  • Силни миещи препарати, като такива за почиствне на печка
  • Полиращи препарати с восък или други восъчни продукти, които могат да доведат до загуба на блясък

В случай, че кварцовата или мраморна повърхност влезе в контакт с някое от горните, веднага изплакнете обилно с вода. Избягвайте всякаква злоупотреба.

Сертификати

По-чист въздух с нашите повърхности

Повърхностите, проектирани от Santamargherita, отговарят на най-строгите стандарти от програмата Greenguard Gold Indoor Air Quality за ниски емисии на летливи органични съединения (ЛОС) в закрити помещения (познат преди като Greenguard Children & Schools). Техническите повърхности на Santamargherita спомагат за получаването на LEED сертификат за устойчиви сгради.

Certificates Nsf

Безопасен контакт с храна

Повърхностите SM Quartz са тествани за безопасен контакт с храни и отговарят както на американския стандарт NSF Food Zone, така и на европейския регламент REACH.

 Icon Neolith Leed

Рециклирано съдържание, устойчива сграда

Като член на Съвета за зелено строителство (Green Building Council), Santamargherita насърчава международната система за оценка на сградите LEED (Лидерство в енергийния и екологичен дизайн), за устойчиво строителство на сгради. Тази рейтингова система се основава на кредити, предоставени на проекти, отговарящи на специфични и строги критерии. Поради своето рециклирано съдържание и технически характеристики, повърхностите на Santamargherita могат да допринесат за сертифицирането  по LEED на устойчиви сгради по следните критерии: управление на строителните отпадъци, материали с рециклирано съдържание, регионални материали, материал с минимална консумация на енергия, материал с ниски емисии, и иновации в дизайна.

Sbid Santamargherita

SBID Професионален индустриален партньор

Santamargherita е професионален индустриален партньор на The Society of British and International Design (Общество за британски и международен дизайн). Базирано в Лондон от 2009 г., SBID е основната референтна организация в Обединеното кралство за образование, най-добри практики и професионален кодекс на поведение за индустрията на интериорния дизайн.

Kosher Med Santamargherita

Сертификация Кашер

Повърхностите Santamargherita са подходящи са приготвяне на храна според правилата на кашерната кухня.

Размери

Обработка

Finish Polished
Polished
Finish Honed
Honed
Finish Antique
Antique
Finish
Brushed

Размери на плочи

Дебелина

Thickness1,2cm

Thickness2cm

Thickness3cm

Thickness4cm

Размери на плочки

Santamargharita Tile Dimension

Дебелина

Thickness1,2cm

Thickness2cm

Thickness3cm

Thickness4cm

Размери

30 x 30cm
40 x 40cm
50 x 30cm
60 x 30cm
60 x 40cm
60 x 60cm