SileStone

brands logo silestone

За Silestone

Марката за кухненски плотове и бани

Cosentino създава марки, водещи на световните пазари за повърхности за кухни и бани. Сред тези водещи марки се откроява кварцовият бактериостатичен плот Silestone, който е част от изключителния Форум за престижни марки на Испания, състоящ се само от 75 испански марки.

През 1990 г. се ражда Silestone, продукт, който съдържа най-доброто от естествения камък и още повече, усъвършенстването. Неоспорима еволюция, като постига бърза престижна позиция сред професионалисти и крайни потребители. Успехът му е бил толкова голям, че се е превърнала в една уникална категория за марка: Бактериостатичния кварцов плот.

 

Silestone by Cosentino е уникална марка. Заради неговите качества и характеристики и защото, този който притежава Silestone се превръща в уникален. Неговата изключителност е позволила марката да установява връзки със света на дизайна и модните тенденции, и с най-високия клас на иновации и модернистичен стил.

От едни неоспорими материални ценности, подкрепени от професионалисти като декоратори, дизайнери или архитекти, Silestone се е утвърдила като една световноизвестна марка, с присъствие в над 50 държави, лидер в своя сектор и показател в научните изследвания и иновациите в общественото и частното строителство на XXI век.

За продукта

 • Silestone са естествени кварцови повърхности, създадени и третирани така, че да украсяват съвременните кухни и бани, предлагайки голям избор от нюанси, удивителни покрития, и върховно качество. Нашите повърхности са единствените с антибактериална защита за плотове, които гарантират максимално ниво на хигиена на повърхностите.

  Silestone е вещество, съставено от 94% естествен кварц, което го прави изключително твърдо и устойчиво. Това е единственият плот, изработен от кварц с антибактериална защита, която му дава уникални за пазара хигиенни свойства. Това е една отлична повърхност за кухненски плотове, бани, подови настилки и облицовки на стени с минимален брой снадки.

  Има голямо разнообразие от цветове на кварцовия Silestone, което отваря възможности за множество декоративни приложения от прост кухненски плот до цялостен проект за обзавеждане. Silestone е една инвестиция за бъдещето. Silestone е вечен.

Сертификати

Silestone има международна сертификация за максимална безопасност и сигурност. Тези сертификати дават на потребителите уверение, че материалите на Silestone са безопасни и с най-добро качество. Нашите сертификати предлагат 100% гаранция.

Сертификат Greenguard

Certificates GreenguardТози сертификат доказва, че Silestone не генерира вредни за околната среда вещества. Той също гарантира безпроблемната употреба на нашите повърхности в затворени помещения.
Silestone също има издаден сертификат “Greenguard Children & Schools”, който потвърждава максималната безопасност на материалите в приложението им за училища и университети.

СЕРТИФИКАТ NSF

Cimstone Guaranty NsfБлагодарение на този сертификат Silestone е обявен за безопасен материал при директен контакт с всякакви храни.

Един такъв високо ценéн сертификат се признава от престижни организации като FDA (американската организация по регулация на храни и лекарства) и WHO (Световната Здравна Организация).

СЕРТИФИКАТ LGA

Cimstone Guaranty LGArenkliLGA QUALITEST GMBH е независима организация, която сертифицира безопасността, доброто състояние и качество на продукти от ежедневието, според европейските и международни изисквания. Cosentino получи от LGA сертификатът “Hygiene Tested” за своите плотове Silestone.

Този сертификат се присъжда само на продукти, при които се обръща специално внимание на хигиената по време на производството им, и които отговарят на всички микробиологични стандарти.

СЕРТИФИКАТ ISO 14001

Certificates Iso 14001Това е сертификатът на Cosentino за системи за управление на околната среда. Този стандарт сертифицира отличното представяне и постоянното подобряване на производствените процеси на Cosentino с оглед влиянието им върху околната среда.

Някои основни акценти са ефективната употреба на суровини, контрол на емисиите в атмосферата, програми за управление на отпадъците, системи за третиране и повторна употреба на промишлена вода, освобождаване от химически вещества, и контрол на риска за околната среда.

 

Мивки Integrity

Silestone Gallery Integrity Sink 3Integrity е марката мивки на Silestone®. Специално проектирана за тези, които искат най-доброто в кухнята, обединяваща всички предимства на Silestone® в един революционно нов продукт, който завършва цикъла на съвършенството, от който има нужда кухнята ви при хармонизиране на елементите в нея.

Това е нова линия от моноблок мивки. Оптимален дизайн с всички предимства на Silestone, съчетаваща се идеално с вашия плот.


Мивката Silestone® е изработена от същия материал като плотовете, и има същите свойства (ниска порьозност, устойчивост, здравина, сигурност, хигиена). На снимката – Silestone One.thumb
Silestone Gallery Integrity Sink 2Дизайнът е оптимизиран с всички предимства, които бихте очаквали от Silestone®, като хигиена от най-високо ниво, висока устойчивост на одраскване, красота и здравина. Резултатът е хомогенност, която досега не е виждана при кухненските плотове. На снимката – Silestone One.

Новата мивка “Integrity” е първата, която е направена от единствено парче  Silestone, без слаби точки или снадки. Мивката се слива идеално с плота и има всички положителни качества на Silestone, включително хигиенните свойства и висока устойчивост на одраскване, петна и температура.

“Integrity” е налична в два модела:

 • Модел “One” с размери 41 x 51 x 15.5 cm;

Клиентите ще имат избор измежду 21 популярни цвята: Stellar Negro, Negro Tebas, Grey Amazon, Gedatsu, Marron Jupiter, Gris Expo, Aluminio Nube, Tigris Sand, Yellow Nile, Kensho, Yukon, Blanco Capri, Haiku, Blanco Norte, Blanco Rivers, Tao, Unsui, Magenta Energy, Verde Fun, Rojo Vital и Blanco Zeus Extreme.

 • Модел “Due” в два размера:
  • 37 x 34 cm., радиус 65
  • 51 x 37 cm., радиус 65

Silestone Gallery Integrity SinkМоделът Due дава възможност за двойна мивка. Има два нови цвята, налични само за модел Due – Nebula и Galactic.