Technistone®

brands logo technistone

Technistone®

Worranty Stamp Base

Водещ производител на технически камък с над 20-годишна история. Базиран в сърцето на Европа, Technistone® продължава своята традиция в производството на кварцови повърхности в Чехия и е най-известният производител на висококачествни, надеждни и хигиенни кварцови плочи, облицовки и повърхности.

В края на 1991, чешки експерти и професионалисти в сътрудничество с италианските си колеги от Breton Spa стартираха въвеждането на оригиналната технология Bretonstone в рамките на нашето съоръжение с площ 20 000 кв.м. в Храдец Кралове, Чехия.

 • Производството на висококачествените и иновативни кварцови повърхности, познати като Bohemiastone, беше вече стартирано през септември 1992 г. В ранните етапи бяха разработени и представени на пазара най-емблематичните и световно известни продукти – Startlights. Те остават като световен стандарт за първокачествени кварцови повърхности.
 • През 1997, Bohemiastone е преобразувана в акционерно дружество – Technistone Inc., която в момента е призната за един от водещите европейски производители. През следващите няколко години бяха внедрени много нови модерни продукти като Crystal Quartz White, Taurus Brown Pearl, Venetian Day и др.
 • Освен това, компанията значително увеличи своя производствен капацитет през 2005 г., когато беше внедрена допълнителна производствена линия. Оттогава насам, Technistone е в състояние да задоволява търсенето на потребителите и да следва най-новите тенденции в интериорния и екстериорния дизайн. Настоящите иновации в портфолиото на Technistone са типични със своите фина структура и естествени цветове, като например серията Noble Collection.

В допълниение, Technistone® е активен член на A.St.A World-Wide (World-wide Agglomerated Stone Manufacturers Association) и помага за установяването на стандарти в продуктовата безопасност и производството на технически камък.

Стандартите за стриктен контрол на качеството се прилагат за всички нива в компанията – от суровината до доставката на крайния продукт.

 • Едно от основните конкурентни предимства на Technistone® е усъвършенстваната система за обективно измерване на цветовете.
 • Отдадеността на производството на висококачествени продукти и процесите на поддръжка редовно се потвърждават и сертифицират със сертификата за качество ISO 9001, който се издава от престижния немски TÜV.

Сертификати

Technistone Certificates Breton

Технология Breton

Произведен по оригиналната технология Breton, и без летливи съединения. 

Technistone Certificates Scg Indoor Quality

SCS Global Services - Indoor Advantage Gold 

Продуктовото съответствие се определя чрез използването на отчетените емисионни фактори, изчислени по време на лабораторни изследвания, и прилагане на стандартни параметри за моделиране на офис, училищна или жилищна среда. 

Technistone Certificates Health Product Declaration

Health Product Declaration (HPD)

HPD осигурява пълно описание на потенциално обезпокоителните химикали в продуктите, като показва съпоставка на съставките на продукта с многообразие от списъци за опасни материали, публикувани от дръжавни институции и научни асоциации.

20 ISO22000 4c

TÜV SÜD - Сертификат EN I-SO 9001

За повече информация посетете TUV SUD.

Декларация за съответствие

Декларация за съответствие

Technistone Certificates Nsf

Сертификат NSF

Материал, подходящ за контакт с храни. 

Technistone Certificates Scg Recycled Content

SCS Global Services - Recycled Content

Сертификатът за рециклиране е валиден единствено за подбрани продукти на TechniStone®, които са сертифицирани и разделени в 4 категории според съставките на рециклираното съдържание в продуктите.

Technistone Certificates Voc

VOC

Сертификат издаван от TCNA за нулево съдържание на летливи органични съставки.

Technistone Certificates CE

Маркировка CE

Декларацията за експлоатационни показатели е ключова част от Регламента за строителни продукти. Тя предоставя информация за експлоатационните качества на даден продукт. Всеки строителен продукт, обхванат от Европейския хармонизиран стандарт, или всеки такъв, за който е издадена европейска техническа оценка, се нуждае от тази Декларация и трябва да бъде маркиран с CE.

За продукта

  • Модерен дизайн
  • Широка гама от цветове и текстури, вдъхновени от природата
  • Висока устойчивост на механични и химични повреди
  • Лесна поддръжка
  • Неабсорбиращ
  • Хигиеничен
  • Елегантен дизайн както в модерната, така и в по-натуралната гама
  • Най-бялото бяло на пазара
  • Хомогенност на цвета за завършен облик
  • Класически интериорен елемент
  • Безпроблемна обработка
  • Продуктът е сертифициран за контакт с храна, произведен пропорционално от рециклирани материали, и без съдържание на токсични вещества.
  • Не-пързаляща се повърхност

Дистрибуторски центрове

СОФИЯ

Кристиян Христов
[email protected]
  +359 896 888 780
бул. Сливница № 127-129,
West park trade center,
гр. София

БУРГАС

Иван Томов
[email protected]
  + 359 888 431 442
ул. Одрин № 15,
Адм. Сграда Елкабел АД – партер,
гр. Бургас

ПЛОВДИВ

Николай Данаилов
[email protected]
  + 359 897 904 107
ул. Алеко Константинов № 17,
гр. Пловдив