ABKSTONE

Abkstone Logo Web 01

За ABKStone

ABKSTONE е бранд на ABKGROUP, водеща компания с над 25 години опит в керамичния сектор, с оборот, който днес с право я поставя сред топ играчите в керамичната област Емилия-Романия. 

От няколко години ABKGROUP е активна в производството на голямоформатни плочи чрез инвестиционна програма за завода базиран в Солинано Нуово, провинция на Модена. Благодарение на този процес на технологична еволюция, ABKSTONE е в състояние вече да увеличи максимално производителността на порцелановите керамични изделия. 

Да си част от ABKGROUP означава да споделяш нейното ноу-хау, същината на техническите иновации, стремежа към най-високо качество и внимание към всеки детайл, съчетавайки ги с пословичното естетическо и декоративно изживяване, което отличава марката ABK-Emozioni in Superficie (повърхности, носещи емоции).

Каталогът ABKSTONE, със своите голямоформатни плочи в услуга на архитектурата и обзавеждането, е идеално продължение на подовете и покритията от керамика на компанията, давайки живот на една по-широка концепция за начин на живот, за лесно проектиране на всякакъв тип среда.

ABKStone

ABKStone

Продукти

FullBody3D

Благодарение на най-съвременни системи за смесване и пресоване на керамичното тяло, ексклузивната технология FULLBODY3D пресъздава графично сложната структура на керамичния материал, не само на повърхността, но и в сърцевината и отделните слоеве, възпроизвеждайки визуалния ефект на това, което природата е създала през хилядолетията. Непрекъснатостта между тялото, повърхността и острия ръб на големите плочки FULLBODY3D също отговаря на изискванията за създаването на мебели, тъй като визуалният ефект остава непроменен дори след рязане, пробиване и довършителните операции, необходими за получаване на крайния продукт.

FullVein3D

Ексклузивната технология FULLVEIN3D пресъздава графично, в перфектна непрекъснатост, вените на каменната повърхност, дори през цялата дебелина, точно както при естествения мрамор. Тази технология възпроизвежда визуалния ефект на това, което природата е създала през хилядолетията, имитирайки естетиката на мрамора както на повърхността, така и в сърцевината на голямоформатните плочи. Техническата и естетическа еволюция на тези плочи с вени през цялото тяло, позволява създаването на мебели или работни плотове за бани и кухни с по-естествено усещане, тъй като визуалният ефект на мрамора остава непроменен дори след рязане, пробиване и довършителни операции, необходими за получаване на готовия продукт.

Технология

  • Керамичните плочи ABKSTONE с размери 1635X3230 мм идеално съчетават концепцията за естетически търсения с тази за технологични иновации, за да предложат широка гама от решения за подове и стени в съвременните проекти. Красотата на голямоформатните плочи е неограничена, както по отношение на размера, най-големият в керамичния сектор, така и по отношение на издръжливостта на продукта, която продължава във времето, дори когато е подложена на най-екстремни условия.

  • Керамичните плочи ABKSTONE са крайният резултат от значителна инвестиционна програма, осъществявана през годините от ABK GROUP в сектора на голямоформатните плочи. Полученият материал представлява технологично усъвършенстван продукт, тъй като е произведен с подбрани висококачествени суровини в една от най-модерните фабрики в областта на италианската керамика. 

Скрита ИНДУКЦИОННА СИСТЕМА ЗА ГОТВЕНЕ

COOKING Surface Prime, новата невидима индукционна система за готвене, родена от съчетание на материали и технологии.

COOKING Surface Prime предлага най-доброто качество заедно с усъвършенстван дизайн, който идеално се вписва във всяко пространство. Това, което на пръв поглед изглежда като обикновена плоча, крие интегрирана индукционна система за готвене.

Кухненски плот за любителите на готвенето, както за иновативните, така и за консервативните. Технология, която позволява да се увеличи креативността, като се използва цялото налично работно пространство.

Свали каталог (8 MB, IT, EN)

Екологична устойчивост

Произведено в Италия означава висококачествено производство и въплъщение на система от добродетелни ценности, включително опазването на околната среда. ABKGROUP се грижи за елиминирането на токсичните материали в производствения цикъл и гарантиран по-голяма безопасност в работната среда, като обръща постоянно внимание на въпроса за устойчивостта на околната среда.

НИСКИ НИВА НА ЕМИСИИ

Емисиите от производствените предприятия на ABK GROUP остават постоянно под границите, разрешени в настоящите разпоредби.

ABKGROUP Emissioni

РЕЦИКЛИРАНЕ НА ВОДАТА

Водата не се изхвърля в околната среда: в ABK GROUP водата се използва изцяло повторно в промишления процес.

ABKGROUP Ricicloacqua

ПОВТОРНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОСТАТЪЦИТЕ

Всички остатъци от обработката на гланциращи материали и суровини се използват повторно в производствения цикъл.

ABKGROUP Residuidiscarto

НАМАЛЕНА КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ

Намаляване на консумацията на енергия чрез устройства за оползотворяване на топлината от инсталациите.

ABKGROUP Energia

Приложения

Подови и стенни покрития за интериори

Базирайки се на опита на ABK GROUP в производството на вътрешни подови настилки от порцеланови настилки и керамични плочи за стени, плочите ABKSTONE са проектирани да обличат елегантно всички пространства в съвременния живот. Освен естетичен вид, техническите характеристики на материала позволяват висока устойчивост на износване и утъпкване, както и отлично представяне по отношение на хигиена, почистване и поддръжка.

Различни видове среди

С керамичните плочи ABKSTONE е възможно да се пресъздадат различни видове подови настилки и вътрешни стенни облицовки с широк спектър от ефекти: от бетон до метал, камък и мрамор, в съответствие с актуалните тенденции в интериорния дизайн. Възможните приложения засягат както жилищни, така и обществени пространства, включително хотелиерския сектор, кетъринг, търговски проекти, уелнес и спа.

Керамични и порцеланови настилки за търговски подове

ABKSTONE предлага при поискване ексклузивната услуга “рязане по размер”: възможно е да получите керамични повърхности с дебелина 12 мм, изрязани в ректифициран размер 160X160 см. Големият формат, съчетан с дебелина от 12 мм, позволява по-висока устойчивост на натоварване при счупване: това дава възможност плочите ABKSTONE да се използват в контекста на подове за търговски дейности, подложени на интензивен пешеходен трафик.

Хотели и публични пространства

Имайки предвид широката гама от повърхности на ABKSTONE, могат да бъдат създавани привлекателни подове за публични пространства и хотели, които варират от съвременния вкус за индустриални повърхности, преминавайки през усещането за камък, до скъпоценния чар на мраморния ефект. Керамичните повърхности ABKSTONE комбинират превъзходни естетически качества с техническите характеристики на порцелановите керамични изделия.

Офиси и търговска дейност

В рамките на дейностите, които включват търговски центрове, ресторанти и магазини, изборът на керамични плочи за подови настилки е исторически предпочитан, тъй като това е издръжлив продукт, който не изисква поддръжка и който ефективно отговаря на всички разпоредби за безопасност. Плочите ABKSTONE, като еволюция на голямоформатния гранитогрес, имат всички характеристики, за да се впишат в този контекст, внасяйки характера и елегантността на бетонни, мраморни или каменни подове дори в обществени пространства.

Вентилируеми дъждоустойчиви облицовъчни системи

Наличието на цяла гама от текстури, структурирани в 3 различни дебелини, означава, че ABKSTONE може да отговори най-добре на нуждите на архитектите, когато става дума за системи за облицовка срещу дъжд.

Вентилируеми дъждоустойчиви фасади

Вентилируемата фасада (или вентилируема стена) се състои от външно покритие, което се нанася върху сградата и осигурява, чрез подходящи системи за закрепване, панели, които не са прилепнали плътно към конструкцията по такъв начин, че да се създаде въздушно пространство, където се генерира естествена вентилация подобно на ефекта на комина. Тази система води до топлоизолация и последващо подобряване на енергийната ефективност.

Вентилируема фасада от керамични плочи

Керамичните плочи ABKSTONE могат да се използват ефективно в тази система за външна облицовка. Вентилируемите дъждоустойчиви облицовки изработени от керамика, благодарение на своите технически и естетически характеристики, отговарят на механичните и взуалните изисквания и придават по-голяма стойност на всяка сграда. Въз основа на избраната анкерна система, ABKSTONE предлага възможност за избор на плочите с най-подходящата дебелина.

Порцеланови плочи за кухненски плотове

Голямоформатната керамична плоча представлява една много интересна новост в областта на материалите за реализиране на кухненски плотове. Керамичните плочи ABKSTONE имат способността изненадващо да пресъздадат елегантността на мрамора, натуралността на естествените камъни и съвременния характер на цимента, дървото и метала и предлагат валидна алтернатива за работни плотове за всеки тип кухня: класическа, рустикална или модерна. Размерът на плочите 1635X3230 мм е идеален за изработване на всякакъв вид желана форма.

Изненадващи технически характеристики

Керамичните плочи на ABKSTONE, поради особените си технически характеристики, представляват забележителен избор: те са екологично устойчиви, устойчиви на механични удари, драскотини и термични удари; те са устойчиви на химически агенти, на замръзване и лесни за почистване: следователно са идеални за реализиране на кухненски плотове. Благодарение на технологичния напредък, включен в производствения процес на плочите ABKSTONE, е възможно да се създаде един от най-надеждните и ефективни кухненски плотове, виждани досега. Керамичните изделия са много устойчиви и гарантират максимална практичност и надеждност.

Лесни за почистване

Реализацията на кухненски плотове с големи керамични плочи не изисква наличието на фуги, които да позволяват натрупване на мръсотия. Порцелановият гранитогрес е инертен материал, който не отделя вещества, които могат да влязат в контакт с храната и се почиства лесно с най-обикновени препарати, поради което е изключително хигиеничен материал.

Керамична облицовка за интериорен дизайн на дома

Керамичните плочи ABKSTONE предлагат разнообразен свят от ефекти и покрития, идеални за света на домашното обзавеждане. Керамичните повърхности са висококачествен и технически съвършен материал, който освобождава креативността на интериорните дизайнери в допълнение към плотовете за баня и кухня. Като валидна алтернатива на рафтовете от естествен мрамор, големите керамични плочи стават главни герои в производството на трапезни маси, офис бюра, маси за кафе, както и като нов материал за рафтове и библиотеки в различни контексти, както жилищни, така и търговски.

Голямоформатните керамични плочи за модерни мебели за баня

Керамичните плочи ABKSTONE предлагат възможност за създаване на персонализирана среда с решения за обзавеждане, които могат да бъдат съчетани със стенните покрития и подовете. Всеки елемент от обзавеждането на банята, като се започне от мивките, до плотовете и коритата за душ, може да бъде специално изработен и пригоден в детайли, подобрявайки красотата и качеството на повърхностите ABKSTONE. Това дава възможност за проектиране на всяка мебел, както естетически, така и по отношение на пропорциите, така че да се адаптира идеално към визията и размерите на банята.

Характеристики

ЛЕСЕН ЗА ПОЧИСТВАНЕ

ЛЕСЕН ЗА ПОЧИСТВАНЕ

НЕАБСОРБИРАЩ

НЕАБСОРБИРАЩ

УСТОЙЧИВОСТ НА ПЕТНА

УСТОЙЧИВОСТ НА ПЕТНА

ХИГИЕНИЧНОСТ

ХИГИЕНИЧНОСТ

ВИСОКА УСТОЙЧИВОСТ НА НАТОВАРИВАНЕ

ВИСОКА УСТОЙЧИВОСТ НА НАТОВАРИВАНЕ

ЕКОЛОГИЧЕН

ЕКОЛОГИЧЕН

УСТОЙЧИВ НА ЗАМРЪЗВАНЕ

УСТОЙЧИВ НА ЗАМРЪЗВАНЕ

УСТОЙЧИВОСТ НА ХИМИЧЕСКИ АГЕНТИ

УСТОЙЧИВОСТ НА ХИМИЧЕСКИ АГЕНТИ

УСТОЙЧИВОСТ НА НАДРАСКВАНЕ

УСТОЙЧИВОСТ НА НАДРАСКВАНЕ

ТОПЛОУСТОЙЧИВОСТ

ТОПЛОУСТОЙЧИВОСТ

ЦВЕТОУСТОЙЧИВОСТ, НЕВЛИЯЕЩА СЕ ОТ UV ЛЪЧИ

ЦВЕТОУСТОЙЧИВОСТ, НЕВЛИЯЕЩА СЕ ОТ UV ЛЪЧИ

УСТОЙЧИВОСТ НА ОГЪВАНЕ

УСТОЙЧИВОСТ НА ОГЪВАНЕ