Neolith

Brands Logo Neolith

За Neolith

Новаторски продукти 

Основана през 2009 г., “TheSize Surfaces” е млада компания, която черпи опит от своите директори с над 40 години опит в сектора на естествените камъни.

През 2010 г. компанията пуска първия си борд под бранда Neolith на пазара с цел да предостави иновативно решение за секторите архитектура и интериорен дизайн. Нов материал със забележителни характеристики, които са подходящи както за интериори, така и за екстериори. От този момент нататък “TheSize” се затвърждава на световния пазар със своите продукти Neolith като водеща иновативна компания за синтеровани каменни повърхности в своя сектор.

Съвсем наскоро през 2014 г., “TheSize” стартира новата си продуктова линия Granith, която обхваща колекция от 12 естествени гранита с различни текстури, и която е толкова необикновена и елегантна, че преобразява всяка обстановка в чисто и екзотично пространство с огромно визуално въздействие.

Така “TheSize” подсилва своята страст към естествените материали – като представя две основни продуктови категории: Neolith – 100% синтерован камък и Granith – селекция от избрани естествени гранити.

 

Технологии

След години посветени на задълбочено изследване и ангажираност към иновациите,  в момента “TheSize” разполага с производствена фабрика, в която се помещават машини и оборудване за най-модерна архитектурна обработка на повърхности.

Наред с всички технологии, се отличават 4 изключителни, които се използват за изработването на уникалния продукт Neolith.

 

  • Neolith Gallery Large Size

    Тази технология представлява процес, при който 100% естествени материали се подлагат на обработка при много високи налягане и температура. Комбинацията от суровини преминава през преса по време на първата фаза, където се прилага сила/налягане до 400 бара. Във втората фаза, плотовете се пекат в пещ при температура над 1200 ºC. По този начин технологията за синтероване, използвана от “TheSize”, придава на Neolith физически и механични характеристики, които са безпрецедентни в строителната индустрия.

За продукта

Необикновени характеристики

Icon Neolith Temperature Resistant

Устойчивост на високи температури

Не гори при контакт с огън и не отделя дим или токсични субстанции

Icon Neolith Light

Лекота

3 мм плоскост тежи само 7 кг/м², а тази от 12 мм – 30 кг/м².

Icon Neolith Scratch Resistant

Устойчивост на надраскване

Устойчивост на надраскване и абразия благодарение на здравината на повърхността.

Icon Neolith Bending Resistant

Устойчив на огъване

Висока якост на огъване. Устойчивост на високо налягане и тегловни натоварвания.

Icon Neolith Heavy Traffic

Подходящи за зони с голямо натоварване

Плоскостите са подходящи при трудно транспортиране, заради здравината им.

Icon Neolith Porosity

Водоустойчив

Водоустойчивост и устойчивост на други течности. С ниво на абсорбция близо до нула.

Icon Neolith Resistant Uv Rays

Устойчив на UV лъчи

Тъй като цветът е 100% естествен, той не се влошава при излагане на слънце или на екстремни температурни промени.

Icon Neolith Ice Resistant

Устойчив на лед и замръзване

Neolith не се уврежда при ниски температури.

Icon Neolith Easy Clean

Лесен за почистване

Устойчив при почистване с химически препарати.

Icon Neolith Hygienic

Хигеничен

Не отделя вредни вещества. Напълно подходящ за контакт с храна.

Icon Neolith Natural

100% естествен

Без смола. Не отделя никакви вредни вещества в околната среда. 

Icon Neolith Recycle

100% рециклуриуем

До 52% от всички плоскости на Neolith се състоят от рециклирани суровини.

Околна среда: сертификати

Icon Neolith Greenguard

Greenguard Certification

GreenGuard Certification (известен в миналото като GREENGUARD сертификат за качество на въздуха в помещенията) удостоверява, че Neolith отговаря на установените граници за химичните емисии, което допринася за по-здравословна околна среда.

Greenguard Gold

Greenguard Gold

GreenGuard Gold Certification (известен в миналото като GREENGUARD за сертификация за деца и училища): Удостоверява, че Neolith е подходящ за употреба в места като училища и медицински центрове.

Technistone Certificates CE

EC

Сертификат EC (European Commission): гарантира, че Neolith съответства на европейските изисквания за здраве и опазване на околната среда.

Icon Neolith Usgbc

LEED Points Earner

LEED, Leader in Energy and Environmental Design, е програма, която предоставя верификация от трета страна за устойчиви сгради. Neolith отговаря на предварителните изисквания за безопасност и печели точки, за да помогне на потребителите да достигнат желаното ниво на сертификация за техните домове или бизнес проекти.

Icon Neolith Leed

U.S. Green Building Council (USGBC)

Член на U.S. Green Building Council (USGBC): съвет, който се супервизира от LEED, и събира заедно защитници на устойчивите политики и практики.

10-годишна гаранция: Неолит е висококачествен продукт, произведен в природосъобразни условия и с производствени техники, които благоприятстват надеждността и престижа на произведените плоскости. Неолит предлага 10-годишна гаранция на работните си плотове.

Видео

Новини